SUOLAHTI SCHOOL

 

Learning to bend

Type: Educational / Primary school extension

Location: suolahti / Äänekoski, Finland

Year: Completion 2018

Size: 5840 br-m2

Client: Äänekoski Municipality

 

 

 

 

Existing building is transformed into a complete primary school by adding the new extension containing learning spaces for ages 7-12 and a new lunch hall, as well as a gymnasium. The connections to the old building and the tight plot gave birth to the form of the building. We preserved as much yard space as possible, while creating logical functional connections to the existing building and protecting the school yard from traffic. Interior spaces are acoustically pleasant and modifiable to support different learning situations. Corten cladding and horizontal window composition are inspired from the surrounding buildings.

(c) alt ARCHITECTS Ltd